Donderdag 15 maart mochten alle kinderen van groep 1a/2a  een zieke pop of beer mee naar school nemen.
Er waren 4 poppendokters op school om alle zieken te onderzoeken.
Gelukkig hadden de dokters voor alle pijntjes een oplossing: een pleister ,verbandje, oogpleister en pilletjes.
Bijna iedere patiënt moest zijn/haar pilletjes 's avonds om 19.00 uur innemen. ( was vast lekker smullen voor alle poppenmoeders /vaders)
Het was een leerzame en gezellige middag!

De opa van Serena kwam vertellen over de polder. Hij vertelde over de boerderijen en huizen en over de gewassen die werden verbouwd op de vruchtbare zeegrond.

De opa van Serena kwam vertellen over de polder. Hij vertelde over de boerderijen en huizen en over de gewassen die werden verbouwd op de vruchtbare zeegrond.

28 september zijn we met de klas naar Schokland geweest waar we veel gehoord en gezien hebben over hoe het vroeger was. Fijn dat er weer ouders en een opa bereid waren om met ons mee te gaan. Hartelijk dank hiervoor.                                                     

In het kader van onze natuurles over hoe planten groeien, schilderen we een potje in Mondriaanstijl. De kinderen mogen zelf een pot o.i.d. meenemen om te zaaien of poten.

Bekijk hierboven een prachtig "klokhuisfilmpje" dat door onze stagiaire Renée met een paar studenten en onze groep 5b is gemaakt. Het was een les over duurzaam voedsel.

We zijn naar Schokland geweest waar we een interactieve rondleiding kregen en zo een kijkje mochten nemen in het leven van de Schokkers die destijds op het eiland woonden. Het was ondanks de regen echt een geslaagd en leerzaam uitje!

De olympische Winterspelen op t kompas zijn vanochtend (8 februari) officieel geopend!
We begonnen met schaatsen gevolgd door estafette skiën , ijshockey en we probeerden het olympisch vuur aan te steken! Als afsluiting gingen we een potje rodelen! Veel gelachen en wat hebben kinderen enthousiast meegedaan! Laat de medailles nu maar komen 

We zijn vanmiddag (8 februari) naar de kerk de hoeksteen geweest! We kregen daar een rondleiding door de koster en dominee Bram Hofland. We hadden veel vragen en mochten die allemaal stellen! Zo kregen we antwoord op hoeveel bijbels er in de kerk zijn, waarom we God niet zien maar wel voelen, wat dopen nou eigenlijk precies is en hoe hard het orgel kan spelen! Het was een heel leuk en leerzaam uitje!

 

2016-2017

Schooljaar 2015-2016

Groep 8

Musical  'Alles overboord' !

Het uit school 'gooien'!

Schoolkamp..

Eindejaarsfeestje! Thema: 'James Bond'.

 

Groep 7

Schoolreisje naar Lauwersoog.

Groep 6

Schoolreisje naar Lauwersoog..

Monsters

We hebben een animatiefilmpje gemaakt met zelfgemaakte monsters. Juf heeft tijdens het maken van de monster, foto's genomen...

Sinterklaasviering!

Voorleeswedstrijd en voorleesfeest.

Groep 5

Projectweek groep 5. De foto's laten de volgende thema's zien:

-start van de projectweek

-recht op buitenspelen

-terug in de tijd van kinderarbeid

Een gezellige rekenles over meten...

We hebben op de muziekschool 2 animatiefilmpjes gemaakt van monsters. Juf heeft foto's gemaakt van hoe we aan het knutselen waren..

Monsters 1

Monsters 2

Elfje maken...

Sinterklaasfeest...

Gymles van meester Joram

Voorleesfeestje!

Naar 'Nieuw land Erfgoed'  in Lelystad geweest.

Groep 4

Vandaag hadden we bezoek in de klas. Zoe is de tante van Chardia en is 4 maanden in India geweest. Ze was daar intern op een klein schooltje waar vooral kinderen waren die weinig of geen familie hadden.

Ze had prachtige foto's en vertelde ons heel veel nieuwe dingen. Wat was het leuk en leerzaam!

Paaslunch..

Pietengym

- elke dag komt er een moeder/ vader opa of oma voorlezen na het speelkwartier.vandaag was dat de oma van roan.Zij las voor uit het boek superjuffie!

- De moeder van Amber en Chardia kwamen ook voorlezen.

- Ook lieten een paar meiden een dansje zien dat hoor bij de kinderboekenweek.

- met crea gingen we zelf robots knutselen.

-en we kregen een echte ;) professor in de klas. Floor de professor. Zij was uitvinder en ging met ons proefjes doen!

Groep 3b

Dinsdagmorgen, 5 juli, zijn we op de valreep van groep 3, naar de veehouderij van Harry Borgijnck geweest. Het was een leuke en leerzame excursie, de kinderen bleven vragen "waarom dit" en "wat is dat". Harry én de ouders die meegingen voor vervoer: hartelijk bedankt.

Ons eerste schoolreisje! Met de bus naar Lauwersoog om daar met de gids van de natuurschool te gaan: hybien, wadlopen en korren. Helaas was het voor het korren te laag water, dus werd juf in een gekke broek gehesen om op het wad te gaan vissen. We hadden goed weer en zijn lekker vies geworden van de slik.

Dinsdagochten 10 Mei zijn we met de groep naar de Stekplek op Urk geweest. We hebben spelenderwijs veel geleerd over allerlei dieren. De moeders die mee waren ter begeleiding worden hartelijk bedankt.

de Koningsdans...

Op bezoek bij de bibliotheek...

Ons thema over piraten zit er weer op.
We hebben geleerd hoe je een plattegrond moet maken én hoe je dan een schat
kunt vinden, nieuwe woorden en piratenliedjes geleerd. En natuurlijk aan het
knutselen geweest.

Woensdag 25 November hebben de kinderen hun pietendiploma gehaald.

De 'pieten' hebben goed geoefend met klimmen, balanceren, pakjes in de schoorsteen gooien en in pietenkunstjes.

Groep 1c/2c

Het is feest, we vieren de verjaardag van de juf!

Heerlijke chocolade koekjes gebakken samen met Daniel Kapitein. Daarna lekker buiten spelen.

Groep 1b/2b

Een van de moeders heeft met alle kinderen uit de groep lekkere koekjes gebakken.
thema was al een poosje: de Bakker!
We hadden de klas in 4 groepen verdeeld en hadden 4 activiteiten.
Voordat de koekjes opgegeten werden (die zagen er zo lekker uit) hebben we gauw nog een paar foto's gemaakt.

Groep 1a/2a

Verjaardag vieren van de juf...

Wij werken in de groep over pinquins en ijsberen.

Wat is het leuk om hoge sneeuwbergen in de bouwhoek te bouwen en vissen te vangen in de iglohoek.

Onze klas hangt helemaal vol met knutselwerkjes en tekeningen.

Erg gezellig allemaal en we zijn nog lang niet uitgespeeld...

Algemeen

Donderdag 14 juli hebben we afscheid genomen van juf Hinke Stevens, een kleuterjuf in hart en nieren. Ze werd ’s ochtends door de kinderen van haar groep opgehaald met een trekker en een versierde kar. Bij aankomst op school is de juf toegezongen door alle leerlingen en ingehaald met een ‘bloemenzee’. Met haar groep volgde op het podium een voorstelling van clown Nelis en op het plein stond een springkussen opgesteld. Namens de kinderen en personeel is juf Hinke een tuinbank aangeboden. Juf Hinke is 27 jaar werkzaam geweest op ’t Kompas en heeft veel kinderen en ouders zien komen en gaan. Met veel plezier, enthousiasme, energie en geduld en begaan met kinderen, heeft ze haar onderwijsloopbaan invulling gegeven op onze school. Juf Hinke gaat nu genieten van een welverdiend pensioen. We willen haar bedanken voor haar inzet voor onze school en wensen haar een goede gezondheid toe, voorspoed en geluk op haar verdere levensweg, waarbij ze samen met haar man Kees, mag genieten van haar gezin, kleinkinderen en de ‘vrije tijd’ die voor haar ligt.

Vandaag hebben de kleutergroepen hun kleuterfeest gevierd rond het thema ‘sprookjes.’
De groepen hebben dit sprookjesfeest voorbereid met de AC en een aantal ouders heeft geholpen bij de voorbereidingen en de uitvoering van dit feest. Er werd gestart in het gymlokaal, daarna allemaal
spelletjes op het schoolplein. De kinderen moesten langs Klein Duimpje, Roodkapje, Doornroosje,
Sneeuwwitje. Op bezoek bij Hans en Grietje, de kikkerprins, Repelsteeltje, Assepoester, Knibbel,Knabbel en Knuistje, rennen voor de wolf en ‘werken’ voor de keizer door z’n nieuwe
kleren aan de waslijn te hangen. Voor de rust even een prentenboek lezen en na zoveel inspanningen tot slot heerlijk samen pannenkoeken eten. We hebben genoten van heerlijk ‘sprookjesweer’ met veel prinsen en prinsessen!

Veel te warm in de gymzaal; de groepen 3 gaan naar het park om daar lekker te bewegen.

Ondanks langdurige regen overdag, kon het toernooi maandag gelukkig gewoon doorgaan voor de welpen en aspiranten. 
Maar liefst 5 welpenteams (groep 3/4) streden voor wat ze waard waren; voor sommigen de eerste kennismaking met korfbal, anderen deden al eerder mee. Uiteindelijk werd één welpenteam zelfs winnaar in de poule, waarna in een spannende finale net werd verloren van de Windkracht 10.
Bruce Meinten mocht zich schutterskoning noemen!
 
Vanuit groep 7/8 deden twee aspirantenteams mee; één team won alle wedstrijden in de poule en in de finale werd gewonnen met 3-1 van de Triangel. Voor het eerst mocht het Kompas de wisselbeker bij de korfbal in ontvangst nemen, een geweldige prestatie!! Dit team mag 4 juni meedoen aan het Provinciale Schoolkorfbaltoernooi in Maartensdijk. Als klap op de vuurpijl kreeg Harm Platenkamp de medaille van schutterskoning!
 
Op dinsdag tenslotte traden onze 3 pupillenteams uit groep 5/6 aan. Er werd goed overgespeeld en hier en daar mooi gescoord, een leuke sportieve avond.
 
Al met al hebben we het Kompas goed op de kaart gezet, iedereen bedankt voor de deelname en ouders bedankt voor de begeleiding!!

Op de vrijdagmiddag hebben we weer een SuperLeuk project! Alle leerlingen uit de bovenbouw groepen werken in teams aan verschillende toneelstukken! De uitvoering van die toneelstukken ligt geheel in handen van de leerlingen! Zo heeft elke groep een creatief team dat zorgt voor attributen, het decor en de aankleding! Er wordt al keihard geknutseld ,geverfd en gewerkt!!!
Daarnaast is er een muzikaal team wat zorgt voor een lied! Hiervoor worden zelf de teksten geschreven en zal een koortje dit zingen tijdens de voorstelling!
En als laatste mogen de acteurs natuurlijk niet ontbreken! Ook zij zijn al druk aan het oefenen om het script gauw aan de kant te kunnen leggen! En dat ging zelfs na 1 week al fantastisch!
We hebben er zin in!!!

Schoolreisje groep 3 t/m 7 naar Lauwersoog!

Worldvision@school

WorldVision@school! Een spetterende show gegeven door alle kinderen van basisschool 't Kompas te Emmeloord. Wat was het een feest en wat hebben we mogen genieten van alle kinderen!

Het bedrag wat dit project heeft opgeleverd is: €4440,- euro! Wow!

Sponsorloop!

De groepen 3 en 4 hebben verschillende onderdelen van ons project "de rechten van een kind" uitgewerkt.
Ze hadden de keuze uit:
- recht op onderdak: huizen maken van dozen
- recht op vrije tijd: samen gezelschapsspellen spelen
-  recht op voeding: groentesoep maken.
- recht op kleding: zelf kleding ontwerpen en maken
- recht op beweging: naar het gymlokaal
Na afloop is er een modeshow geweest van alle gemaakte kleding en hebben we allemaal heerlijke van de groentesoep gegeten.
Fijn dat er hulp was van een aantal moeders, een vader, oma en grote zus. Super bedankt!

Meester en juffendag

30 Maart vierden we meester en juffendag. Dit was tevens de 1e dag van ons project: "recht van het kind". Volgens Kompastraditie is dit geopend met een toneelstuk.

KSG-dienst 07-02-2016

Zondag 7 februari j.l. hebben we samen met kinderen, ouders en personeel in de Fontein een Kerk- School-Gezinsdienst gehouden. Het thema was Doe een wens. Veel kinderen hebben aan de viering meegewerkt onder (bege)leiding van enkele leerkrachten en de predikant. We kijken terug op een mooie dienst.

Kerstviering

Donderdagavond 17 december hebben we in de Nieuw Jeruzalem Kerk het kerstfeest mogen vieren met leerlingen, ouders en leerkrachten van onze school. Het thema was Zie je al wat? We volgen de ster en reizen met de herders en de wijzen mee.

Sinterklaasfeest

 Woensdagmorgen 2 december jongstleden mochten we Sinterklaas met zn Pieten welkom heten op school. De Sint had dit jaar twee kluspietenmeegenomen die kwamen voorrijden in een heuse Klussenbus. In het schoolgebouw werden enkele klusjes gedaan door de Pieten, maar er was sprake van een misverstand. De Pieten dachten dat een kantoortje in de school opnieuw moest worden voorzien van een behangetje. Gelukkig hadden we de brief van de schilderpiet nog, die gericht was aan de kinderen waarin een oproep aan de kinderen werd gedaan om schilderijen te maken voor de inrichting van de werkkamer van Sinterklaas. Hier hadden de kinderen hun best voor gedaan. Op het podium werd Sinterklaas dan ook 10 schilderijen (uit elke groep 1) aangeboden die zn werkkamer weer konden oppimpen. Na het woord van welkom en het zingen van een aantal Sinterklaasliederen is Sinterklaas de groepen 1 t/m 4 in geweest om de kinderen te ontmoeten. Het was een geslaagde ochtend!

Talentenjacht

We hebben met de bovenbouw leerlingen een talentenjacht gehouden. Wat hebben we veel talent op het Kompas!

Kerst crea middag

Vandaag was de 1e middag, uit een reeks van 3, dat de kinderen van de bovenbouw hebben geknutseld. De kinderen mochten kiezen uit verschillende opdrachten.

Nationaal schoolontbijt

Gezellig samen ontbijten op school!

KSG-dienst 11-10-2015

KSG-dienst in de Jeruzalemkerk. Thema: Wat kies jij?

Was een mooie fijne dienst die we met veel ouders en kinderen mochten vieren.

Gedicht die werd voorgelezen met bijpassende platen:

Waarom waait een wolk zo hard? Waar wil die toch naar toe? Waarom is de zon zo ver? Wordt een zonnestraal niet moe?

Waarom is de zee zo diep, maar ondiep bij het strand? Waarom durft een golf bij eb niet verder op het land?

Waarom schreeuwt een echoput mijn woord direct terug? Wie prikt steken in mijn arm? Is dat alweer een mug?

Waarom heeft een schrikkeljaar een dag erbij geteld? Krijg je tranen in je oog als juf iets naars vertelt?

Heb jij weleen zo'n vraag; waarom en waar? Ik ben nog lang niet klaar: Mam wat is een hamsteraar?...

40 jaar juf!

Juf Leony...al 40 jaar juf!! Samen met de kleuters en de collega's hebben we een fantastisch feestje gehad!

Sportdag 2015

Wat hadden we prachtig weer en ging de sportdag goed! We hebben met z'n allen heerlijk gesport. Dank aan alle ouders die geholpen hebben.

Afscheidsfeest meester Gerrit Sintemaartensdijk

Met een mooie gele mustang werd meester Gerrit Sintemaartensdijk, samen met zijn vrouw, gebracht naar school. De kinderen stonden in een lange haag op hun te wachten.

Nadat we meester een lied hadden toegezongen kregen alle kinderen een mooie, grappige circusvoorstelling cado. Het was een mooi feest en meester heeft vooral genoten van alle lachende gezichtjes.

Foto's 2014-2015

Afscheid groep 8

We hebben afscheid genomen van de basisschool!

Hieronder het fotoverslag hoe we als brugsmurf de school 'uitgegooid' werden!

Op kamp naar Ommen, groep 8

We zijn op kamp geweest naar Ommen. Hieronder een fotoverslag!

Kleuterfeest

Vrijdag 26 Juni hebben we met alle kleuters feest gevierd bij speel-en doepark de Voorst.

De kinderen hebben zich prima vermaakt. Het was een geslaagde dag!

Koningsdag 2015

Vrijdag 24 April hebben we met elkaar Koningsdag gevierd! De kinderen mochten hun fiets versieren en ging in een lange stoet op weg naar de Talma Hof. Daar hebben ze een rondje gefietst. Kinderen van groep 5 t/m 8 hadden allemaal spulletjes mee genomen om te verkopen op de kleedjesmarkt. Het was een geslaagde dag!